• 100% természetes összetevők, 0% hormon

Teherbeesés elősegítése, termékenység növelése 40 felett természetes módon

Teherbeesés elősegítése, termékenység növelése 40 felett természetes módon

Teherbeesés elősegítése, termékenység növelése 40 felett természetes módon 800 450 Bee-Well méhpempő kapszula

Teherbeesés elősegítésére, a meddőség kezelésére sokféle csodaszer, természetes anyag és gyógyszer létezik. E cikkben azokat szeretném neked megmutatni, amelyek bizonyottan hatásosak, amelyek hatását egyrészről tudományos kutatások, másrészről ügyfeleink visszajelzései igazolják.

Mielőtt azonban belemennék ezen anyagok bemutatásában, röviden vegyük végig, milyen biológiai folyamatok menne végbe a teherbeesés előtt és után, és a felsorolt természetes anyagok milyen fázisban, és hogyan tudnak segíteni.

Peteérés 40 felett

Amikor egy kislány baba megszületik, kb. egymillió petesejtje van már “készenlétben” a petefészkeiben. Működésük a kamaszkorra beérő hormonrendszer határásra indul meg, addigra a petesejtek száma 300-400 ezerre csökken, amiből egy átlagos nőnek a változókorig kb. 400 petesejtje érik meg.

A női menstruációs ciklusnak alapvetően 4 jól különválasztható hormonális szakasza van, mint a négy évszak:

 • Menstruáció
 • Peteérés
 • Ovuláció
 • Luteális szakasz

A menstruációs vérzés általában 3-7 napig tart, és ilyenkor a legalacsonyabb a női hormonok szintje az egész ciklus során. A luteális szakasz végi nagyon magas progeszteron szint a menstruációs szakaszban lenullázódik, és a megvastagodott méhnyálkahártya menstruációs vérzés formájában távozik.

Ezután kezdődik a peteérés vagy más néven follikuláris szakasz. Azért hívják így, mert ekkor kezdi termelni az agyalapi mirigy az FSH hormont (follikuláris stimuláló), amely a peteérésre készteti a petefészekben szunnyadó tüszőket, amelyek a petesejtet tartalmazzák.

Az érő tüszők hatására a petefészkek elkezdenek ösztrogént termelni (ami az egyik női hormon), amely hatására a méhnyálkahártya elkezd vastagodni, hogy ideális legyen a petesejt beágyazódásához. Ilyenkor az energiaszint és a libidó is megnő, sőt a kockázatvállalási hajlandóság is, a hölgyek sokkal extrovertáltabbak.

Ovuláció

Az ovuláció a domináns petesejt tüszőből való kiszabadulását jelenti, ez a ciklus fő eseménye és egyben a legrövidebb, mindössze 2-3 napig tartó szakasz. Egy ciklusban több petesejt kezd érni, amelyek közül csak egy, a domináns választódik ki arra, hogy teljesen megérjen, a többi elsorvad.

A fogantatás alfája és omegája a peteérés: muszáj, hogy a petesejt “helyben” legyen, és készen álljon arra, hogy megtermékenyüljön. A petefészekből kiszabadult sejtecske nagyjából egy napig él, ám a spermiumok 3-5 napig is “megbújhatnak” a hüvelyben, ugrásra készen, várva a peteérést – vagyis egy termékeny nap helyett inkább 4-5 napról kell beszélni.

Szabályos peteéréssel járó menstruációs ciklus esetén a petesejt a ciklus középső időszakában érik meg. Amint éretté válik, a 14. nap környékén bekövetkezik a tüszőrepedés, és kiszabadul a domináns petesejt.

A peteérést követően az érett petesejt a petevezetékbe, majd a méhüregbe jut, és amennyiben nem történik megtermékenyítés, elpusztul, a méh nyálkahártyája pedig lecválik, és a menstruáció során távozik a szervezetből.

A peteérés időpontja az ovuláció 28 napos ciklusa (bár 25-31 napos is normálisnak számít) esetén a 14. napon valószínűsíthető. 28 napostól eltérő ciklusok esetén a menstruáció első napjától számolva 14 napot kapjuk meg a tüszőrepedés (valószínű) időpontját.

A peteérés élettani háttere

A menstruációs ciklus során mindössze néhány napos időszak számít termékenynek. Egy ciklusban csak egyetlen egy napon lehet teherbe esni (kivételek ritkán előfordulhatnak), mert a petesejt átlagos élettartama átlagosan 24 óra.

Figyelembe véve, hogy a spermiumok akár több napon át életképesek, azt mondhatjuk, hogy az ovuláció előtt 72 órával kezdődően, és az ovulációt követő 24 órán belül a legnagyobb a teherbeesés esélye. A ciklus hosszától függően a peteérés egyénenként különböző napra eshet.

A 21 napnál rövidebb és 35 napnál hosszabb ciklus esetén nagy a valószínűsége, hogy nem történik ovuláció. A normális ciklus hónapról hónapra hasonló, hossza legalább 3, legfeljebb 5 hét és az ingadozás nem több mint egy hét.

40-hez közeledve a petesejtek mennyisége mellett azok minősége is romlani kezd. Habár a petesejtek teljes száma nem növelhető, kutatások igazolták, hogy minőségükön lehet természetes úton javítani, pl. folsavat, C-, D- és E-vitaminokat, antioxidánsokat, omega-3-at vagy méhpempőt tartalmazó étrend-kiegészítő szedésével.

További részleteket a peteérésről itt találsz…

Meddőség

Az a pár minősül orvosi értelemben terméketlennek, aki 1 éven keresztül (35 év felett 6 hónap) heti 2-3 alkalommal közösül, és a nő nem esik teherbe. Ez jelenleg 10 párból 5-re igaz. Az esetek felénél nem a nőnél van a probléma, hanem a férfinél. Jelenleg elég gyakori a kevés illetve lusta sperma a szűk nadrág, sok ülés, elhízás, helytelen életforma eredményeként.

Az a tapasztalatom, hogy kb. 2-3 hónap sikertelen próbálkozás után a nők, főleg 30+ korosztály, elkezd szedni valamilyen vitamint.

A méhpempő jótékony hatással van férfi termékenységre is, mert a hormonrendszer kiegyensúlyozó hatása révén segít növelni a tesztoszteron szintet és a spermiumok gyorsaságát.

A leggyakoribb női meddőségi ok: a PCOS

A PCOS alapvetően belgyógyászati-endokrinológiai probléma, egy az egész szervezet érintő tünetegyüttes, amely során a női szervezetben túlteng az androgénnek nevezett férfi nemi hormon, ezáltal a petefészkek körül egy vastag burok képződik, ami megakadályozza, hogy a petefészek által létrehozott petesejt kilökődjön a petefészekből.

A petesejt megreked a petefészket körülvevő bevonatban és ezen petesejtek maradványaiból 2-8 milliméter átmerőjű ciszták képződnek, amelyek körbeveszik a petefészket, ezáltal tovább nehezítve az érett petesejt útját a megtermékenyülés felé.

Nincs két ugyanolyan PCOS-es beteg, sajnos a tünetek és a laboratóriumi leletek is nagyon sokszínűek lehetnek, ezért a pontos diagnózis felállításához endokrinológiai és nőgyógyászati vizsgálatok szükségesek. A PCOS kialakulásának pontos okát az orvostudomány a mai napig nem ismeri, genetikai tényezőkre, környezeti hatásokra (stressz), mozgásszegény életmódra, túlsúlyra gyanakszik.

A PCOS-ben szenvedő hölgyeknél a menstruációs ciklus rendszertelenné válik vagy teljesen kimarad, egyes esetekben erős görcsök kisérik a tisztulást illetve a vérzés a normálistól erősebb vagy tovább tart. Általában a rendszertelen ciklus illetve a tervezett terhesség elmaradása szokott lenni a fő tünet, ami alapján felkeresik a hölgyek az orvosukat.

A PCOS nemcsak a teherbeesést akadályozza, hanem a már teherbe esett hölgyek 30-50%-nál az első trimeszterben vetélést okozhat.

A PCOS-ről további részleteket itt találsz…

Myo-inozitol, és a DCI (D-chiro-inozitol) termékenységnövelő hatása

Az orvosok jelenleg Inofolic néven ismert szert adnak a PCOS-es pácienseknek, ami csak myo-inositolt tartalmaz. 2018-ban egy spanyol gyógyszeralapanyagokat forgalmazó cég szabadalmaztatott egy a myo-inositoltól sokkal hatékonyabb a myo-inositol és d-chiro-inositol megfelelő arányát tartalmazó mixet.

A BEE FERTILE egyik fő összetevője a méhpempőn kívül a Myo-inositol és D-Chiro-inositol keveréke, amelyek természetes alapú B-vitamin származékok, és amelyek jótékony hatással lehetnek az inzulin felvételre és erősíthetik a petefészkek műdödését és az ovulációt.

Rengeteg tanulmány foglalkozik a myo-inositol pozitív hatásával, de a legújabb kutatások szerint kétfajta inositol kombinációja a leghatásosabb a PCOS kezelésére. A Gynecologycal Endocrinolocy 2014-es tanulmánya rámutatott, hogy míg a Myo-inositol a petefészkek metabolizmus-profilját és működését javította a D-Chiro-Inositol az androgén (férfi hormonokot) szintjét csökkentette, tehát mindkét inositol kulcsfontosságú a PCOS kezelésében.

A BEE FERTILE kapszulában található mindkét inositol segíthet leküzdeni a stresszt és a depressziót, de jótékonyan hathat az álmatlanságra is. A stressz a teherbeesés első számú lélektani akádályának számít, így fontos, hogy a szervezetünk minél több természetes anyaghoz jusson, amelyek segítenek megfékezni a stressz káros hatásait.

Stressz

Az University of Louisville School of Public Health and Information Sciences által végzett kutatásból az derült ki, hogy a magas strresszint a nőknél jelentősen csökkenti a teherbeeés esélyét. A tanulmányban 400 nőt vizsgáltak, amely során 1-4-ig terjedő skálán rögzítették a napi stresszintjüket.

Azok a nők, akik nagyon stresszesnek valották magukat az ovuláció alatt 40 %-al kisebb eséllyel estek teherbe, mint más, kevésbé stresszes időszakban. Ugyanígy, azok a nők, akik stresszebbnek vallották magukat, mint mások, 45%-al kisebb eséllyel lettek várandósak.

Ugyanez a személyes tapasztalatom is, főleg olyan hölgyeknél, akik vezetői pozícióban dolgoznak, amelyről köztudott, hogy nagyfokú stresszel jár. Az egyik legextrémebb példa egy olyan hölgy ismerősömé, aki nagy multicégek pénzügyi/gazdasági vezetőjeként dolgozott, ami kifejezetten stresszes munkakör (+ ritkán ér véget 8 órával) és 10 évig próbálkozott teherbe esni.

Kipróbált minden ismert és elérhető megoldást, végül a 8. év végén hozott egy döntést, és visszalépett pénzügyessé, onnantól kezdve szigorúan csak 8 órát dolgozott, és “elkezdett élni”, az az sportolni, baráti társaságba és kultúrális eseményekre járni, családjával több időt tölteni. Még így is 1 évig tartott, mire annyira lenyugodott, hogy végül sikeresen teherbe esett és világra hozott egy teljesen egészséges kisfiút.

Terhesség

A terhességet az orvostudmány 3 jól különálló szakaszra, trimeszterekre osztja. Maga a terhesség átlagosan 40 hétig (280 napig) tart, ezt szokás 3×3 hónapos szakaszokra, harmadokra vagy más néven trimeszterekre osztani.

Ez a három trimeszter biológiailag és érzelmileg is jól elkülöníthető egymástól, és mindegyik szakaszban megvan, hogy mire kell odafigyelni, hogy gond nélkül menjen végig a terhesség, és egészséges, életvidám baba születhessen.

Trimeszter 1

0. héttől a 13. hétig tart, az utolsó menstruációs periódus első napjával kezdődik és a 13. héten van az utolsó napja. A terhesség első 3 hónapja a nagy változások és az időnként szélsőséges érzelmek időszaka.

A nők többségén nem látszik az első pár héten, hogy teherbe estek, sőt, ők maguk sem tudnak róla, kizárólag a pozitív terhességi tesztből tudják meg az örömhírt. Vannak azonban nem is kevesen, akik a 4. héttől már reggeli rosszullétekkel küzdenek: hányás, hányinger, émelygés, ami akár a trimeszter 1 végéig is kitarthat.

Vannak, akik fáradtak, enerváltak lesznek, és jóval több alvásra van szükségük, mint a terhesség előtt. Nem véletlenül, az anya testének hormonháztartása, légzése, keringése, szívritmusa és anyagcseréje is alaposan megváltozik, alkalmazkodik az új helyzethez.

Az anya testén belül ebben az időszakban fejlődik ki a méhlepény, továbbá a köldökzsinóron keresztül ekkor alakul ki a kapcsolat a köldökzsinór és a méhlepény között, de a legfontosabb, hogy ez a központi idegrendszer kifejlődésének időszaka is, amihez kritikus tápanyag a B9-vitamin, más néven folsav.

A gerinc kialakulása a 8. hétig be is fejeződik (amikor még sok kismama nem is tud a terhességéről), ami azért kritikus, mert ekkor alakulhat ki a nyitott gerinc, ami a legsúlyosabb születéskori rendellenesség, és aminek kockázata szinte 100%-ig megszüntethető a megfelelő mennyiségben szedett folsavval.

Kockázatok csökkentése a trimeszter 1-ben

A szakemberek 800 mikrogramm folsavat (B9-vitamin) javasolnak fogyasztani már a fogantatás előtt 1 hónappal, természetesen a megfelelő étrenddel, amit ki lehet egészíteni folsavat tartalmazó magzatvédő vitaminnal. Emellett kiemelten fontos tápanyag ebben az időszakban a magnézium, a cink, a réz, mert ezek az anyagok gondoskodnak a megfelelő sejtosztódásról, a beágyazódásról, így lényegesen csökkentik a vetélés kockázatát.

Az első trimeszter végére a magzat átlagosan 10 cm-es és kb. 30 grammossá fejlődik, akinek már van füle, orra, szeme, szíve, veséi, a belei is működésbe kezdenek. A magzatnak mindehhez sok tápanyagra és oxigénre van szüksége, ezért megnő a keringő vér mennyisége, és a méh vérellátottsága, ezért lesz fontos a vas a következő trimeszterben.

Miért fontos a D-vitamin szedése a gyermekvállalás tervezésétől?

A szakértők szerint a terhes nők gyakrabban szenvednek a D-vitamin hiányában, mint mások. A terhesség alatt elegendő D-vitamin bevitel fontos a magzat számára is, mivel serkenti a kalcium és a foszfor felszívódását a bélben, és szabályozza a magzat csont mineralizációját, szilárdságát. A D-vitamin-hiány (hipovitaminózis) a terhesség alatt a lassabb magzati növekedést és kisebb születési súlyt eredményezhet.

A D-vitamin megfelelő bevitele statisztikailag szignifikánsan csökkentette a koraszülések és a terhesség alatti fertőzések előfordulását és a terhesség akut következményein túlmenően a D-vitamin hiány is komoly hatással lehet a gyermek életkori megbetegedésére. Ez egy úgynevezett. “Magzati programozás”, amikor a táplálkozási hiányosság következményeit általában felnőttkorban látják.

A tanulmány szerzői, Dr. Prof. MUDr. Miroslav Šašinka és DrSc., Doc., MUDr Katarína Furková kijelentették, hogy a biológiai mechanizmusok „emlékezhetnek ”a korai magzati és újszülött tápanyagok anyagcsere-hatásaira, és a D-vitamin hiánya a terhesség alatt a hosszú távú (későbbi) egészségkárosodás alapját képezheti.

A D-vitamin hiánya jelentősen befolyásolja az agy fejlődését és más szerveket. Ez nemcsak az izom- és izomrendszer megfelelő fejlődését, hanem a krónikus betegségek (pl. kardiovaszkuláris, sclerosis multiplex, cukorbetegség, karcinóma) kialakulását is veszélyezteti.

Trimeszter 2

14. héttől a 27. hétig tart, 14 héttel az utolsó menstruációs peridóus után kezdődik, és a terhesség 27. hetén van az utolsó napja.

A 16-18. héttől már sokan kezdik érezni a magzat mozgását, továbbá a magzat belső szervei ekkorra már kialakultak. A trimeszter 2-ben alakul ki minden szerv és részlet, de még nem mind tökéletes. A magnézium ebben az időszakban is kiemelten fontos, mert megelőzi a görcsöket és a méhszáj kinyílását. A vas is fontos, mert ekkora az anya szervezetének raktárai kimerültek, ha nem pótolja tudatosan.

A trimeszter 2 végére a magzat átlagosan 35-40 cm-es és közel 1 kg. Hallása, ízlése és átlalában az érzékszervei rohamos fejlődésnek indulnak, pl. képes a hasfalon beszűrődő fény mennyiségét érzékelni és a külvilág zajait is, továbbá a neme is egyértelműen megmutatkozik.

Trimeszter 3

28. héttől a 40. hétig tart, sokan ezt az időszakot tartják a legnehezebb időszaknak, ez a hízás ideje. A fejlődés tovább folytatódik, pl. a tüdő ekkor éri el a teljes fejlettségi fokát, és a baba is ekkor hízik a legnagyobb ütemben, ami gyakran az anya számára is megterhető. Egyrészről hatalmasra nő a pocak, másrészről a baba étvágya növeli a kismamáét is, így ebben a szakaszban nem ritka a komoly hízás az anyukáknál.

A kisbaba a trimeszter végére 50-54 cm hosszúra és 3-3,5 kilogramosra növekszik, és érzékei, érzékszervei, szervrendszerei már annyira fejletttek, hogy tökéletesen alkalmas a kinti életre. Az eddig aktív kisbabák viselkedése az utolsó hónapokban megváltozik: mivel nagy méretük miatt egyre kevesebb hely áll rendelkezésükre a pocakban, ritkábban mozognak, valamint erőteljes rúgásaikkal az édesanyának sokszor akár fájdalmat is okozhatnak.

További információt a trimeszterekről itt találsz…

A méhpempő termékenységnövelő hatása

A méhpempő egy a természetben előforduló szupertáplálék, a méhek által természetes úton előállított tápanyag, amelyet a méhek anyatejének is szoktak nevezni, mivel a méhkaptárban a lárvák tápanyagául szolgál életük első néhány napján.

A lárvák mellett a méhkirálynő is kizárólag méhpempőt fogyaszt egyedüli táplálékként egész élete során, és ennek köszönhetően akár 4-5 évig is elél, miközben a dolgozóméhek átlagosan csupán 20-40 napig élnek.

A méhkirálynő mérete jóval nagyobb a többi méhétől és súlyának 2,5-szeresét rakja le naponta petékben. Ez a statisztika is rámutat arra, hogy a méhpempő olyan természetes tápanyagok sokaságát rejti magában, amelyek a méhek szaporodásához elengedhetetlenek, és hasonló módon hatnak az emberi szervezetre is.

A méhpempő egyértelműen a legerősebb természetes termékenység fokozó!

A méhpempő termékenységre kifejtett pozitív hatása (mind nőknél, mind férfiaknál egyaránt) már tudományosan is elismert, nem kevés szülész/nőgyógyász szakorvos ajánlja a fogyasztását pácienseinek, mint pl. Dr. Vozár György és Dr. Valasik Szonja, akik folyamatosan tesztelik méhpempő alapú termékeinket pácienseik körében.

A méhpempő kb. 60-70% vizet, 9-18%-ban fehérjéket és aminosavakat, 11%-ban cukrokat, 4-8%-ban zsírsavakat, és rengeteg mikrotápanyagot tartalmaz. Annyira komplex anyag (jelenleg 150 biológialag aktív összetevője ismert), hogy még nincs teljesen feltérképezve minden összetevője, ez ügyben folyamatosak a tudományos kutatások.

Alapvetően rengeteg olyan anyagot tartalmaz, amiből az emberi szervezet könnyen készít hormonokat, olyat, amire éppen szüksége van (ösztrogént, tesztoszteront, progeszteront, inzulint). De a méhpempő nemcsak a gyógyhatásai miatt különleges, hanem azért is, mert rendkívül kis mennyiségben fordul elő a természetben, egy kaptár évente mindössze néhány 100 grammot képes belőle előállítani.

A méhpempő talán legfontosabb gyógyhatása, igazi különlegessége, hogy képes helyreállítani a szervezet hormonális egyensúlyát, mert éppen annak a hormonnak a termelődését serkenti, amelyikből kevesebbet állít elő a szervezet a szükségesnél. Emiatt kiválóan alkalmazható minden olyan helyzetben, amikor valamelyik hormon alacsonyt szintje okozza a problémákat, mint pl. meddőség esetén.

A méhpempő bizonyítottan hozzájárul az emberi szervezet hormonháztartásának egyensúlyához, így a rendszeres női menstruációs ciklushoz is, ami a teherbeeséshez elengedhetetlen. A tapasztalat azt mutatja, hogy a méhpempő hozzájárul a méhnyálkahártya megvastagodásához, ezzel segítve a megtermékenyített petesejt beágyazódását.

Serkentőleg hat a luteinizáló hormonokra, amelyek a peteérés elérésében (és ezáltal a menstruációs ciklus szabályozásában) kulcsfontosságúak, illetve serkentik a progeszteron hormon előállítását is, amely a megtermékenyített petesejt megtartásában segít a terhesség első harmadában (trimeszter 1-ben). Ez különösen 35 év feletti hölgyek számára lehet fontos, mert a kor előrehaladtával szervezetük egyre kevesebbet állít elő ezekből a hormonokból.

Méhpempő termékenységnöveléséről tapasztalatok összegezve

Az elmúlt pár évben a munkám során több ügyfelem is megtisztelt azzal, hogy végigkonzultálhattam velük a teherbeesésük teljes folyamatát. Az ő segítségükkel nemcsak rengeteg tapasztalatra tettem szert, hanem betekintést nyertem az orvosi leleteikbe, amelyeket a rendszeres orvosi vizsgálatok után osztottak meg velem.

Számos ügyfelem küzdött azzal a problémával, hogy a menstruációjuk rendszertelen volt, illetve huzamosabb ideig elmaradt. A rendszertelen menstruáció jele lehet a női szervezetben a hormonháztartás egyensúly hiányának is, de a teherbeesést tekintve a fő gond a peteérés elmaradása szokott lenni. Azon ügyfeleim, akik rendszeresen végeztek peteérési tesztet vagy jártak ultrahangos ellenőrzésre, 3-5 hónap után tapasztalták azt, hogy a menstruációjuk és a peteérésük is rendszeressé vált.

„Annyira gyenge volt a méhnyálkahártyám, hogy az orvosom szerint csak a lombik program tudott volna rajtunk segíteni, mivel a beültetéskor egy ragasztóanyaggal kenték volna be a méhnyálkahártyámát, hogy a megtermékenyített petesejt a méhben tudjon maradni. A kúra második hónapja után már a duplájára vastagodott a méhnyálkahártya, és a 4. hónapban már teherbe is estem, természetes úton. Most a 18. hétben vagyok.” Szilvia, Zólyom

„Nem volt rendszeres a ciklusom, sem a peteérésem, és a hormonos kezelés helyett, gondoltam először kipróbálok inkább valamilyen természetes gyógymódot, így akadtam rá a méhpempőre. 3 havi adag kiszedése után már rendszeressé vált a menzeszem, de azt is tapasztaltam, hogy körülöttem mindenki kidőlt a náthától, csak én voltam egészséges. 2 hónappal ezután estem teherbe, eddig szerencsére minden nagyon jól megy.” Zsuzsanna, Észak-Komárom

A sikeres kúra általában 3-6 hónapig tart

A Bee Fertile ezzel együtt nem csodaszer, amely egy csapásra gyermekáldáshoz vezet. Azonban meglehet a maga helye és értékes szerepe a gyermekáldás elősegítésében. Ahhoz, hogy egy terhesség létrejöjjön, több szervnek kell kiszámíthatóan, óramű pontossággal működnie. A méhpempő természetes segítőtársként járulhat hozzá, hogy a szervek, a sejtek, a hormonok összjátéka épp megfelelő legyen.

3 hónapos BEE FERTILE kúra (-10%)

 

Fontos tudni, hogy a méhpempő hasonlóan az összes természetes alapú étrend-kiegészítőhöz, csak rendszeres használat után fejti ki jótékony hatását. Ügyfeleink visszajelzései alapján a BEE FERTILE kapszula minimum 3-6 havi folyamatos szedése után állt be a rendszeres menstruáció, húzódtak vissza az esetleges ciszták és számoltak be arról, hogy teherbe estek.

Van a méhpempőnek mellékhatása?

A méhpempőnek nincs semmilyen mellékhatása, viszont allergiás reakciót válthat ki azoknál, akik allergiásak a méhcsípésre vagy bármilyen méhészeti termékre.

Fontos tudni, hogy a méhpempő hasonlóan az összes természetes alapú étrend-kiegészítőhoz, csak rendszeres használat után fejti ki jótékony hatását. Ügyfeleink visszajelzései alapján a BEE FERTILE kapszula 3-6 havi folyamatos szedése után állt be a rendszeres menstruáció és peteéres, húzódtak vissza az esetleges ciszták és számoltak be arról, hogy teherbe estek.

Folsav termékenységnövelő hatása

Egyetlen leendő anyának sem szabad alábecsülni a vitaminok és természetes tápanyagok bevitelét a szervezetbe. Az egyik ilyen tápanyag kétségtelenül a folsav. És miért olyan fontos?

Folsav a szervezet számára nélkülözhetetlen B-vitamin. Elsősorban a leveles zöldségekben, például spenótban, spárgában, brokkoliban vagy kelbimbóban található természetes formában. A főzés vagy bármilyen hőkezelés folyamán viszont a folsav nagy része felbomlik.

A folsav különösen szükséges a terhesség előtt és alatt, mivel csökkenti a veleszületett idegrendszeri betegségek, és a nyitott gerinc kockázatát. Tudományosan bizonyított, hogy a terhesség alatti elégtelen folsav-bevitel esetén fokozott a vetélés, a placentális leválás és a fejlődési rendellenességek kockázata. A folsavhiány szintén hozzájárulhat a meddőséghez.

A folsav szerepe a fogamzás előtt

Ha gyermekáldást tervezel, tanácsos a fogamzás előtt három hónappal növelni a folsav bevitelét. A gerinc kialakulása a 8. hétig be is fejeződik (amikor még sok kismama nem is tud a terhességéről), ami azért kritikus, mert ekkor alakulhat ki a nyitott gerinc, ami a legsúlyosabb születéskori rendellenesség, és aminek kockázata szinte 100%-ig megszüntethető a megfelelő mennyiségben szedett folsavval!

A folsav fontossága a terhesség alatt

A magzat növekedését és fejlődését leginkább a sejtosztódás határozza meg, ezért ilyenkor a megfelelő mennyiségű folsav bevitele rendkívül fontos. A folsav ajánlott napi adagjának rendszeres alkalmazása 50%-kal csökkentheti a veleszületett fejlődési zavarok kockázatát, viszont a fokozott folsav használatának kockázata nem bizonyított. Mivel ez a vitamin vízben oldódik, a feleslege kiválasztódik a vizeletben a szervezetből, emiatt szükséges táplálékkiegészőkkel pótolni.

D3-vitamin termékenységnövelő hatása

A D-vitaminnak (kolekalciferol) kétféle típusa van, D2 és a D3, amely valójában hormonszerű előanyag. Biológiai szempontból a D3-vitamin az aktívabb, ezért az emberi szervezet számára fontosabb. A napfény UV-B sugárzásának hatására a bőrben 7-dehidrokoleszterolból alakul ki.

Több élettani folyamatban is kritikus szerepet játszik, pl. elengedhetetlen:

 • a csontképződéshez, valamint a csontanyagcseréhez,
 • a kalcium-anyagcsere szabályozásához (D3-vitamin nélkül nem képes beépülni a csontokba),
 • az immunrendszer működéséhez,
 • és bizonyos daganatos betegségek megelőzéséhez.

Március és október között a D3-vitamin megfelelő szintjét a szervezetben a napon töltött idővel tudjuk szabályozni (kb. 15 perc elég), míg ezen időszakon kívül a D3-vitamin pótlása javasolt. A legfontosabb vitamin, amit külön pótolni érdemes, olyannyira fontos a szervezetünk számára.

Ráadásul kevesen tudják, hogy a napi tisztálkodással kimossuk a bőrünkből, ezért a modern embernek jóval több D3-vitaminra van szüksége, mint őseinknek, akik nem ismerték a meleg vizet, a szappant és a tusfürdőt. Szintén kevesen tudják, hogy a napkrémek, olajok gátolják a D3-vitamin képződését.

A D3-vitamin a firéfiak és nők termékenységét egyaránt fokozza, férfiaknál a tesztoszteronszintet is emeli. Endometrózis, PCOS estén is hatásos, ahogy csökkenti a terhesség alatt kialakuló inzulinrezisztenciát és a koraszülés esélyét is.

Miért fontos a D3-vitamin szedése a gyermekvállalás tervezésétől?

Szakértők szerint a terhes nők gyakrabban szenvednek a D3-vitamin hiányában, mint mások. A terhesség alatt elegendő D-vitamin bevitel létkérdés a magzat számára is, mivel serkenti a kalcium és a foszfor felszívódását a bélben, és szabályozza a magzat csont mineralizációját, szilárdságát. A D3-vitamin-hiány (hipovitaminózis) a terhesség alatt a lassabb magzati növekedést és kisebb születési súlyt eredményezhet.

A D3-vitamin megfelelő bevitele statisztikailag szignifikánsan csökkenti a koraszülések és a terhesség alatti fertőzések előfordulását és a terhesség akut következményein túlmenően a D3-vitamin hiány is komoly hatással lehet a gyermek életkori megbetegedésére.

Ez egy úgynevezett “Magzati programozás”, amikor a táplálkozási hiányosság következményeit általában felnőttkorban látják. A tanulmány szerzői, Dr. M. Šašinka és Dr. K. Furková kijelentettek, hogy a biológiai mechanizmusok „emlékezhetnek ”a korai magzati és újszülött tápanyagok anyagcsere-hatásaira, és a D-vitamin hiánya a terhesség alatt a hosszú távú (későbbi) egészségkárosodás alapját képezheti.

A D3-vitamin hiánya jelentősen befolyásolja az agy fejlődését és más szerveket. Ez nemcsak az izom- és izomrendszer megfelelő fejlődését, hanem a krónikus betegségek (pl. Kardiovaszkuláris, sclerosis multiplex, cukorbetegség, karcinóma stb.) kialakulását is veszélyezteti.

Forrás: Prof. MUDr. Miroslav Šašinka, DrSc., Doc., MUDr. Katarína Furková, CSc.: Slnečný vitamín – pandémia nedostatku vitamínu D

K2-vitamin termékenységnövelő hatása

A K2-vitamin legfontosabb szerepe a szervezetben, hogy képes aktivizálni olyan fehérjéket, amelyek azért felelősek, hogy a kalcium oda épüljön be, ahová szükséges (elsősorban a csontokba és fogakba), és ne oda, ahol árt (vesék, erek, izületek). Több tanulmány is igazolja, hogy a K2-vitamin fogyasztással arányosan csökken a koszorúér-elmeszedés és a csontritkulás előfordulása, míg a kalcium fogyasztással egyenes arányban nő ezek száma, de csak a K2-vitamin hiánya esetén.

Ha elegendő K2-vitamint fogyasztunk, akkor az egészséges mértékűnek tartott kalciumfogyasztás töredéke mellett is jóval több kalciumhoz jut mind a kismama, mind a magzat szervezete.

A K2-vitamin pótlása azért is fontos, mert őseinkkel ellentétben ma már alig eszünk K2-ben dús táplálékot: füvet legelő állatok csontveleje, agya, belsőségei, zsigerek.

BEE FERTILE kapszula, amely mindezeket tartalmazza.

1 vélemény
 • Buliska Jánosné 2019.08.22. at 13:05

  Ezt akkor is ki lehet probálnom ha az orvos azt mondta hogy peteátjárodást kell csinálnom most evvel a kapszulával teherbeesnék

Érdekel a véleményed

  Kérem, bizonyítsa, hogy nem robot. Válassza ki a csészét.

  Send this to a friend